Geleide wandelingen in Doel en de polder

Als één van de gidsen van Doel 2020 kent Frie Lauwers het dorp en het gebied door en door. De gidsen zelf staan al jarenlang mee op de barricaden voor het behoud van hun streek.

Voor een gewone rondleiding in Doel met een groep mag u ongeveer 1,5 uur rekenen. Maar wij maken ook rondleidingen op maat die korter of langer duren.

Daarbij kan ook een bezoek gebracht worden aan de bedreigde polders en omliggende gehuchten, een deel van de haven op Linkeroever, het Verdronken land van Saeftinge. Naargelang de interesse kunnen wij bijkomend focussen op natuur, landbouw of erfgoed.

Het bezoek is ook makkelijk te combineren met een bezoek aan het lokale PolderMAS, het bezoekerscentrum Saeftinghe of fort Liefkenshoek.

Prijs en duur:

  • €7 per persoon, met een minimum van € 100
  • Jongeren onder 18 jaar kunnen gratis bij de groep aansluiten
  • de wandeling duurt ongeveer 2 uren
Meer informatie over Doel

Al jarenlang wordt Doel uitgespeeld tegen de Antwerpse haven. Of omgekeerd. In feite is dit een compleet overbodige tegenstelling en zouden de belangen van beide moeiteloos bij mekaar kunnen aansluiten. Doel kan uitgroeien tot een landelijk en historisch waardevol rustpunt aan de rand van de haven via een aanbod van horeca-bedrijven en kunstateliers, terwijl de haven met haar uitgestrekte Schelde-panorama”s een belangrijke artistieke dimensie kan bieden aan Doel. Het is tenslotte het laatste dorp dat nog gelegen is aan de oevers van de Schelde: een unieke kleinschalige oase in een grootschalig maritiem landschap.

Graag een begeleide wandeling?

Indien u interesse heeft in een begeleide wandeling in Doel en polder voor uw vriendengroep of vereniging, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

CONTACT OPNEMEN