DRUGSPREVENTIE HOGER ONDERWIJS

De studententijd is een levensfase vol uitdagingen en verleidingen. Een nieuwe omgeving, de druk om te presteren, vrijheid, ontmoetingen met andere mensen en andere culturen. De verleidingen van alcohol en drugs komen daar nog eens bij.
Uit recent onderzoek blijkt dat ruim de helft van de studenten niet vies is van drugs. Eén op de vijf doet dit wekelijks, terwijl drie op de tien het één enkele keer geprobeerd hebben. Cannabis is de populairste drug: 53% van de studenten heeft er minstens één keer mee geëxperimenteerd. Maar ook harddrugs als xtc en MDMA worden vrij vaak gebruikt, net als paddo’s, cocaïne en lachgas. Een beperktere groep zit aan de ketamine (5%), speed (4%) of lsd (3%).
Naast drugspreventie is hier dan ook nood aan een stukje “harm reduction’: schadebeperkende maatregelen voor wie tóch drugs neemt. We bespreken momenteel verkrijgbare drugs, de potentiële gevaren en meer.
TERUG NAAR OVERZICHT WORKSHOPS
drugspreventie

Prijs en duur per workshop:

  • € 200 + vervoersonkosten van de vormingswerker
  • de workshop duurt ongeveer 2 uur
  • de workshop wordt klassikaal gegeven, één klas per keer
  • de school kan meerdere workshops voor verschillende klassen per dag boeken

Boek deze workshop

Indien u interesse heeft om deze workshop te organiseren in uw school of vereniging, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

CONTACT OPNEMEN

TEVREDEN KLANTEN

Bedankt voor de samenwerking. Samen maken we het verschil!